Kruisboogvereniging De Heidebloem

Op de districtswedstrijd in Beugen sloeg De Heidebloem weer toe en won zo drie van de vier wedstrijden in de hoogste afdeling, met een formidabel aantal punten: 786.

Hans Hellings kende ook deze keer geen genade voor zijn concurrenten en sloeg voor de vierde maal hard toe. Met een totaal van 199 van de maximaal te behalen punten staat hij een straatlengte voor op zijn grootste rivaal Tonnie de Haas.

In het eerste viertal schoten mee:

Hans Hellings (199), Henrie v.d. Broek (196), Wim Merks (196) en Arnold Merks (195). Arnold is eindelijk over zijn 194 punten heen een nieuw persoonlijk record dit jaar.

Ook waren er nog verschillende persoonlijke prijzen: Hans Hellings eerste prijs in de ere met 199; tweede prijs afdeling ere Henrie v.d. Broek met 196 en Frank v. Oss schoot een mooie 191 punten bij elkaar in de c-afdeling goed voor een derde prijs. Een mooie opsteker voor Frank die op de goede weg is.

Verder schoten mee Hans v. Doornik, 192, een punt onder zijn gemiddelde van dit jaar), Ad v. Doornik, 191, (hij heeft zijn vorige wedsrtrijd weer opgehaald), Henk v.d. Broek, 188, zeven punten meer dan zijn vorige keer; Wil Vermeer 187; Alexander v.d. Ven, 184, en Marinus Hellings 180 punten.

Selectie Brabants team

De Heidebloem beschikt over uitstekende schutters. Dit blijkt wel uit het feit dat de club vier schutters levert voor de Brabantse selectie. En die vier behoren bovendien tot de beste zes daarvan. Dat is het geval in de Drie provincieënwedstrijd in Limburg

Voor de interland tegen België zijn maar liefst acht schutters geselecteerd door de wedstrijdleider van Brabant:

Hans Hellings, Henrie v.d. Broek, Wim Merks en Arnold Merks. Zij schieten beide wedstrijden. Op de interland komen daar nog bij: Hans v. Doornik, Ad v. Doornik, Wil Vermeer en Alexander v.d. Ven.

Dit belooft wat voor het koningschieten op paaszaterdag, aanvang 18.30 uur. Dinsdag is de oefenavond om 20.30 uur in zaal Van Alebeek.


- ARCHIEF -