KRUISBOOGVERENIGING DE HEIDEBLOEM

De schutters van de Heidebloem waren afgelopen zondag voltallig aanwezig tijdens de districtswedstrijd in Zeeland. Maar ondanks het feit dat men de volle winst binnenhaalde, bleven de prestaties toch enigszins onder de verwachting. De schutters presteerden beneden hun hoogste niveau.

In de afdeling Korps Ere was de eerste prijs voor De Heidebloem.

Hans Hellings met 199, Henrie v.d. Broek met 196, Arnoud Merks met 194 en Hans van Doornik met 193 punten, haalden deze prijs binnen. Ook de individuele schutters sleepten een aantal prijzen in de wacht. Hans Hellings schoot voor de tweede achtereenvolgende keer 199 pt. bijeen.

De eerste wedstrijd schoot hij 100 zodat hij nu op een gemiddelde van 199.33 staat, 'n bijzondere prestatie. Ook Henrie van De Broek schoot zich in de prijzen in de klasse ere. Hij trof de tweede prijs met 196 punten. In de B afdeling waren de 193 punten van Hans van Doornik goed voor een eerste prijs. Na een wat minder jaar is de vorm terug. Al drie wedstrijden op rij schiet Hans vijf punten boven zijn gemiddelde van vorig jaar.

Ook Arnoud Merks is op de goede weg teruggekeerd. Ook al viel hij niet in de prijzen, met een serie van 100 en een van 94 beloven zijn prestaties het nodige voor de toekomst.

OVERIGEN

Verdere resultaten waren: Wim Merks 192, Henk HGM v.d. Broek 190, Wil Vermeer 190, Alexander v.d. Ven 187, Ad van Doornik 185. Ad zou beter moeten kunnen maar testte zondag een nieuwe boog uit.

Marinus Hellings 185, Frank van Oss 184 en Henk v.d. Broek 181. Deze laatste schoot niet minder dan negen punten beneden zijn gemiddelde. Maar daar wordt aan gewerkt tijdens de trainingsavonden, elke dinsdag om 20.30uur in zaal Van Alebeek.


- ARCHIEF -