Kruisboogvereniging De Heidebloem

Hans Hellings 'Keizer van Brabant'

Ondanks grote concurrentie van een aantal oudere topschutters, is Hans Hellings 'Keizer van Brabant' geworden. Die titel behaalde hij op de wedstrijd Koning der Koningen, een schuttersfestijn waar de koningen van de Brabantse kruisboogverenigingen het tegen elkaar opnemen. Hans had al twee keer deze wedstrijd gewonnen en zou bij een derde zege zich 'Keizer van Brabant' mogen noemen. Na een spannende strijd won Hellings met twee punten voorsprong. Ook de vorige keizer was lid van De Heidebloem, nl. Henrie v.d. Broek: een unieke situatie voor de vereniging om in ëén jaar twee keizers binnen de gelederen te hebben.

BEKENDE NAMEN

De naam Hellings heeft een bekende klank binnen de kruisboogsport. De vader van Hans, zijn broer Anton en zijn oom Marinus waren allemaal uitstekende schutters. Net als zijn vader is Hans ook zeer actief binnen de vereniging. Niemand klopte tevergeefs aan bij hem als men stukken heeft aan boog of pijlen.

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

De deelname hieraan was succesvol, De Heidebloem nam de nodige prijzen mee naar huis.

Uitslagen: Wim Merks, klasse A zilver met 196 pnt,Wil Vermeer, klasse D zilver met 191 pnt.

Met het totaal aantal punten van de vier schutters werd De Heidebloem Nederlands kampioen in de klasse B:

Wil Vermeer 191 pnt; Hans Doomik 188 pnt; Ad Doornik 186 pnt en Henk v.d. Broek 186 pnt.

De prijswinnaars zullen tijdens de feestavond in de bloemetjes gezet worden. Wim Merks en Hans Hellings hebben zich gekwalificeerd voor de selectiewedstrijd van het Nederlands team. De Heidebloem wenst hen daar veel succes.


- ARCHIEF -