Kruisboogvereniging De Heidebloem

Harold v.d. Broek Ned. Kampioen!

Zondag j.l. werden de Nederlandse kampioenschappen gehouden in Limburg. De Heidebloem kwam daar succesvol voor de dag.

Toen er 7 prijzen uitgereikt waren, bleken er daarvan 3 voor ons te zijn.

Harold v.d. Broek werd met 189 punten Nederlands Kampioen in de afdeling C. Hij kreeg daarvoor een gouden plak en een welverdiende plaats op het erepodium.

Drie viertallen in de prijzen

In de afdeling C werd de Heidebloem Ned. kampioen. Hieraan werkten mee Eddie v.d. Broek met 184 punten. Hij schoot een slechte eerste serie maar haalde dat op door in de tweede serie maar liefst 98 te schieten. Rudie Merks 184. Hij had een goede eerste serie maar liet het een beetje afweten in de tweede. Marinus Hellings 182 en Thijn v.d. Broek 180 punten.

In het korps behaalde ons vierde viertal een zilveren. plak. Dit succes werd behaald door Theo Vogels 179 met zijn nieuwe boog. We verwachten nog veel van hem. Harrie Weyts 174, Henk v.d. Broek 174 en ons jeugdlid Arno Vorstenbosch 173 punten.

Een derde plaats was er voor het tweede viertal. Hier schoten mee Henk v.d. Broek 191 punten, Henri v.d. Broek 190, harold v.d. Broek 189 en Ruud v. Doremalen l85 punten.

het eerste viertal kwam 13 punten tekort voor een eerste plaats, het vijfde viertal viel ook buiten de prijzen.

Verder schoten nog mee Anton, hij voldeed aan de verwachting met 194 punten. Hans Hellings kwam ondanks zijn prestaties van de laatste tijd, een paar punten tekort 193. Wim Merks 191 en Hans Doornik ons nieuw lid (2e wedstrijd) schoot 191 punten een mooie prestatie. Jodie Cornelies 172 en Erik Hazenberg kwamen eveneens een paar punten tekort en Ronnie Vos schoot 169, dat viel zeker niet tegen want het was zijn eerste grote wedstrijd.

Al met al een geslaagde dag met een grote opkomst.

Mensen die interesse hebben in kruisboogschieten worden uitgenodigd een oefenavond te bezoeken op maandagavond.

Verder feliciteert het bestuur de prijswinnaars met de behaalde successen.


- ARCHIEF -