Kruisboogvereniging De Heidebloem

De Heidebloem organiseert een grote kruisboog N.K.B..wedstrijd bij Landmans Unie....

In het sportpark vlak bij de visvijver wordt een grote NKB-wedstrijd gehouden op het terrein van handboogver. Landmans Unie. Deze wedstrijd hebben we gekregen in verband met het 90-jarig bestaan dit jaar. Er nemen ongeveer 300 schutters aan deel. In 2 dagen te weten zaterdag van 1 tot 5 en zondag van 10 tot 5 uur.

Deze wedstrijd wordt geschoten op automatische banen en het is zeker de moeite waard om eens te gaan kijken hoe er vandaag de dag wordt geschoten op een wedstrijd

Er waren in het verleden 4 clubs in Schijndel te weten: 'oefenen baart kunst' 'recht door zee' en 'sport na arbeid' maar door de jaren heen heeft "De Heidebloem" het roer het langst recht weten te houden en is op het ogenblik de enigste kruisboogvereniging in Schijndel dus laat die oud-schutters eens naar de wedstrijd of oefenavond komen kijken dan ben je meteen verkocht.

Rest nog te vermelden dat op de drie provinciewedstrijd Hans Hellings van onze club de derde prijs mee naar huis nam.

Er waren maar liefst 7 mensen van ons uitgenodigd. Bij de jeugd eindigde Brabant op de derde plaats en onze vier jeugdschutters eindigden in de middenmoot met Arno Vorstenbosch met 182 pnt. als hoogste van de vier. Bij de andere schutters had Henrie van de Broek 187 punten en Henk van de Broek 190p.


- ARCHIEF -