Kruisboogvereniging De Heidebloem Brabants kampioen!

Nadat wij vorige week op de Nederlandse kampioenschappen de 1e prijs in de A behaalde, bleek dat onze schutters hier nog niet genoeg aan hadden. Dat werd duidelijk door de grote inzet waarmee werd geschoten. Zelfs mensen die na ziekte en/of anderen verplichtingen lange tijd afwezig zijn geweest lieten zien niets verleerd te zijn.

Ons eerste viertal werd met grote overmacht voor de derde maal op rij kampioen in de ere. Dit succes werd ingezet door Anton Hellings met 193 schoten; een serie waarop voortgegaan kon worde door Hans Hellings met de eerste serie van 97, Henrie v.d.Broek met 98 en Henk v.d.Broek met 96.Toen was het al duidelijk dat we weer bij de kanshebbers zaten.

In de tweede ronde verbeterden Hans en Henrie zich met een punt en Schoot Henk een serie van 95.

Wij behaalden een totaal van 775 punten:

Henrie 197, Hans 194, Anton 193 en Henk 191.

Daarnaast waren er ook nog persoonlijke prijzen waarvan wij er behoorlijk wat van meenamen. De hoogste was Henrie v.d. Broek, die hetzelfde aantal schoot als Ad v.d.Berg uit Erp, waarna een spannende kamping over 5 pijlen volgde. Henrie bleek de sterkste zenuwen te hebben en werd Brahants en algemeen kampioen. Ook de andere schutters lieten van zich horen. Henk v.d.Broek, lange tijd afwezig, schoot zich meteen in het eerste viertal en had ook de tweede prijs in de afdeling A.

Marinus Hellings had ook nog niets verleerd en behaalde de tweede plaats in de afdeling B met 189 punten.

Ons jonge talent Harold v.d.Broek liet zien wat hij kon en behaalde een verdiende derde plaats in de afdeling C met 183 punten.

Deze uitslagen waren een groot succes ondanks het feit dat er weer enkele schutters niet kwamen opdagen.

Verder uitslagen:

Wim Merks 187; Tijn Hellings 185; Henk v.d.Broek 179; Rudie Merks 171. Afgelopen zaterdag werd er ook een wedstrijd gehouden voor de Nederlandse selektie. Henrie v.d.Broek kwam met 785 punten net een punt tekort en werd als tweede beste geklasseerd voor de interland volgende week in België.


- ARCHIEF -