Kruisboogvereniging de Heidebloem

Op Koninginnedag hielden wij het open Schijndels kampioenschap Kruisboog schieten in zaal van Alebeek.

Onder grote belangstelling werd het een gezellige en bovenal geslaagde dag waar wij met plezier op terug zien. Er waren verschillende oud-schutters, die weer eens geschoten hebben. Over het toch blijven trekken van deze mooie, maar niet zo bekende sport werd er door hen gezellig gepraat en teruggezien op vroegere tijden. Er waren 32 schutters; ook de heren van het Oranjecomité schotem drie pijlen. De heer Kuis schoot drie negens en de heer Witlox schoot tot ieders verrassing de eerste pijl al een roos met twee negens. De dames waren zeer goed vertegenwoordigd. Er schote. er maar liefst 9 mee en dat waren zeker niet de minste.

Van de dames van de Heidebloem eindigde Wilma Hellings het hoogste; een belangrijke concurrente, Anne Kristien van de Broek, was geblesseerd en schoot niet mee.

Rond de klok van 6 uur bedankte de voorzitter iedereen voor de medewerking en reikte de heer Kuis de prijzen uit.

Open Schijndels kampioen werd Anton Hellings van de Heidebloem; 2. Ad van de Berg van Rondom 10 uit Erp met 195 punten in de natelling; 3. Henrie van de Broek van de Heidebloem met 195 punten. Bij de dames won mevrouw van de Hanenberg van de Vrolijke Schutters uit Rosmalen en bij de jeugd won Eddie van de Broek.

Verdere uitslagen van de Heidebloein:

Tijn van de Broek 188; Wim Merks 186; Marinus Hellings 183; Hans Hellings 192; Henk van de Broek 182; Wilhelmina Merks 170; Ruud van Doremalen 167; Marjan van de Broek 163; Bets van de Broek 161; Eddie van de Broek 149 punten.

Oefenavonden op alle maandagen om half 9. Kom op zo'n avond eens kijken en probeer het eens.

Verder bedankt het bestuur iedereen, die zich heeft ingezet.


- ARCHIEF -