Kruisboogver. De Heidebloem

"Koningschieten"

Dit was wat men noemt een geslaagde avond voor alle schutters en mensen die de kruisboogsport een warm hart toedragen en dan ook met spanning toekeken wat onze jury-man, de heer Tini van den Broek, voor een punt gaf. Hij deed dit zonder aanziens des persoons op een voortreffelijke wijze. Door het grote aantal deelnemers werd het een latertje, half een 's nachts was de prijsuitreiking, na een spannende verschieting waar de grote verrassing Tijn van de Broek was die op de helft van de avond na 20 pijlen op de eerste plaats wist te schieten. In de derde ronde moest hij alleen schieten en dat bracht hem uit de concentratie waarna hij opgaf.

Na de derde ronde stonden er drie mensen ongeveer gelijk. Dit waren de koning van het vorig jaar, Antoon Hellings en zijn broer Hans, Marcel Koolen en Henrie van de Broek. Marcel moest weg en schoot als eerste in de laatste ronde en viel af voor de titel. Ook Anton schoot een slechte serie en was de te kloppen man. Hans Hellings kwam door een mooie serie van 90 bovenaan te staat en hij dwong Henrie van de Broek die in de laatste ronde als laatste kanshebber meedeed hij moest om gelijk te komen er 6 inschieten om gelijk te komen.

Henrie maakte zijn werk met een mooie serie van 98 af en hij werd de nieuwe koning van 1989. De titel mag hij een jaar dragen. Wij hopen dat hij de koningstitel op een waardige wijze zal verdedigen op de wedstrijden.

Uitslag:

1. Henrie v.d. Broek 393 p
2. Hans Hellings 390p
3. Antoon Hellings 383 p
4. Marcel KooIen 383 p
5. Harold v.d. Broek 37~p
6. Wim Merks 377 p
7. Rudie Merks 364p

Van de overige schutters die ook hun punten schoten maar buiten de prijzen vielen: kom naar de oefenavonden!

Bij de dames was ook een mooie strijd ontstaan die samen met jeugdlid Marjon Weyts schoten. Marjon werd eerste bij de jeugd en Wilma Hellings kon de boog het stilst houden en werd eerste bij de dames na twee mooie series.

Uitslag:

1. Wilma Hellings
2. Bets v.d. Broek
3. Wilhelmina Merks

Bij deze dankt het bestuur alle mensen die geweest zijn en geduldig op de prijsuitreiking hebben gewacht en de mensen die mee geholpen hebben om deze avond tot een succes te maken.


- ARCHIEF -