Kruisboogschieten

H. van den Broek uit Schijndel is algemeen Brabants kampioen kruisboogschieten geworden in Vlijmen. Hij behaalde afgelopen weekeinde op het terrein achter café Veldzicht het maximale aantal van 200 punten.

T. van den Hanenberg uit Rosmalen behaalde 190 punten en werd kampioen bij de vrouwen.

Het kampioenschap werd gehouden door de afdeling Brabant van de Nederlandse Kruisboogbond. De uitslagen van zaterdag, waarbij het ging om kwalificatie voor een plaats in het Nederlands team dat het tegen België gaat opnemen, luiden als volgt. Buikschutters: 1. T. van Balkom (Limburgia); 2. P. Leenders; (GVA) ; 3. L. Smout (Brabant). Vizierschutters: 1. H. van Beek (Limburgia); 2. T. Balledonk (Limburgia); 3. J. Schuurmans (Limburgia).

De individuele winnaars in de verschillende afdelingen bij het Brabants kampioenschap dat zondag werd gehouden, zijn: H van den Broek, De Heidebloem Schijndel (ere); J. Spaan, De Kuub Eindhoven (A); F. Trijp, Waalre (B); W. van der Heijden jr., Vrolijke Schutters Rosmalen (C). Winnende korpsen: De Heidebloem (ere); De Kuub (A); De Vrolijke Schutters (B); De Vrolijke Schutters (C).


- ARCHIEF -