Kruisboogver. "de Heidebloem"

Schijndelse kampioenschappen kruisboogschieten.

Zaterdag 30 april Koninginnedag werd door de Kruisboogvereniging "de Heidebloem" de Schijndelse kampioenschappen georganiseerd. Het was een spannende strijd. Toch was het jammer dat de Vrije schutters van Schijndel, die toch uitgenodigd waren het lieten afweten. Toch was deze op roep niet voor niets geweest: er kwamen spontaan vier dames die mee wilden schieten voor het dameskampioenschap. Ook meldde zich een jeugdschutter en een oud-schutter, die tien jaar niet meer geschoten had en met succes.

De vonk werd een vlam en na afloop gaf hij te kennen weer als aktief schutter te willen schieten. (fijn)

Ook liet een bestuurslid van het Oranje Comité zich verleiden enkele schoten af te vuren en kwam tot de ontdekking (terwijl hij toch de kunst had geprobeerd af te kijken) dat dit zelf doen niet mee viel.

Bij zijn vertrek drukte hij enkele dames en jeugdschutters de hand en sprak zijn bewondering uit voor hun prestaties

Toen rond half zes alles was uitgeteld bleek dat twee schutters gelijk waren geeindigd met 195 punten uit 20 pijlen, dus moesten deze twee kampen om de tweede en derde plaats.

Deze twee schutters waren Tijn Hellings en Henk v.d.Broek (Hoevenbraak). Dat werd ook nog eens flink spannend omdat ze na ieder 5 schoten te hebben afgevuurd weer gelijk stonden.

Dan schot voor schot met als resultaat: pijl 6 10-10; pijl 7 10-10; pijl 8 9-9; pijl 9 9-10. Toen was voor Tijn Hellings de spanning te groot geworden: hij werd derde.

Uitslag:

1. en kampioen van Schijndel Henrie v.d.Broek 197 pnt; 2. Henk v.d.Broek (Hoevenbraak) 195 pnt; 3. Tijn Hellings 195 pnt.

Dames: 1. en kampioen van Schijndel Tea v.d. Broek 183 pnt; 2. Wilma Hellings 170 pnt; Anna Christien v.d.Broek 168 pnt.; 4. Bets v.d.Broek 146 pnt.

Jeugd:

1. en kampioen van Schijndel Marion Weyts 166 pnt.; 2. Eddie v.d.Broek 135 pnt.

Om 7 uur, een uur later dan gepland, werden de bekers die geschonken waren door het Oranje Comité aan deze schutters uitgereikt.

Onze oud-schutter Marinus Hellings die na tien jaar zo maar even binnen liep schoot maar liefst 183 punten bij elkaar en dat is toch een hele prestatie. Om half acht sloot de voorzitter van "de Heidebloem",Wim Merks, deze sportieve en gezellige middag af door iedereen te bedanken voor de opkomst en het slagen van deze middag en wenste iedereen wel thuis.


- ARCHIEF -