Kampioenschappen Kruisboogschieten

Op Koninginnedag werden weer de Schijndelse kampioenschappen kruisboogschieten verschoten. De wedstrijd werd georganiseerd door Kruisboogvereniging Recht Zee in hun clubhuis De Molendijk


Ook dit jaar werden de bekers geschonken door het Oranjecomitié. De bestuursleden van dit comité schoten de eerste pijlen. zij lieten het snel afweten met de mededeling, datzij nog wel een komen oefenen.


Hierna ontspon zich een felle doch sporieve strijd tussen Recht door Zee en de Heidebloem. Iedere schutter moest 20 pijlen schieten, die tellend zouden zijn voor het persoonlijk- en korpskampioenschap.


Na een verbeten strijd tussen Henri v.d. Broek en Hans Hellings lukt het Henri deze keer als kampioen van Schijndel uit de strijd te komen. Op Paaszaterdag stonden deze schutters tegenover elkaar bij het clubkampioenschap van de Heidebloem. Toen kwam Henri 3 punten tekort op Hans Hellings en werd hij koning. Mooie revanche!


Om 5 uur werd een sportieve maar vooral gezellige middag afgesloten met een mooie verrassing.Wat was het geval? Algemeen kampioen werd Henri v:d.Broek met 195 punten van De Heidebloem. Korpskampioen werd De Heidebloem met 771 punten.


Maar toen kwam de 8-jarige Danny v.d. Voort uit Rosmalen, lid van Recht door Zee. Wat zijn oudere medeschutters niet voor elkaar hadden kunnen schieten lukte hem wel. Hij ging met de eer en het jeugdkampioenschap naar huis. Proficiat!


De voorzitter van Recht door Zee, Jos Schellekens, dankte hierna het Oranje-comité, de Organisatie en de schutters en wenste iedereen wel thuis!


- ARCHIEF -