Kruisboogver. De Heidebloem viert haar 85-jarig bestaan

Zaterdag 21 september wordt a.s. wordt het een feestelijke dag voor bestuur en leden van De Heidebloem. Van twee tot vier uur s'middags worden dan de handen geschud van collegaschutters, bestuurders van veel sportverenigingen en iedereen die de kruisboogsport een warm hart toedraagt.

Achter de receptietafel bevindt zich niet allen het bestuur van de jubilerende vereniging maar ook de beschermheer, de heer B. Kemps van de Meubelhallen Schijndel. Verder het kampioensviertal, dat in Doornenburg op 11 aug. j.l. in de afd. B. kampioen van Nederland werd.

Last but not least onze jubilaris Henk Merks, die met zijn 40-jarig lidmaatschap "De Heidebloem" door dik en dun is trouw gebleven.

Zoals het Schijndelse schutters betaamt wordt deze feestdag afgesloten met een gezellige avond in het clubhuis A.v.Alebeek. Dan worden verschillende mensen letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.

Tot slot het laatste nieuws van het schuttersfront. Op de laatste wedstrijd van dit seizoen in Vlijmen bij K.V. Rozenjacht schoten onze schutters zich behoorlijk in de prijzen. Er gingen maar liefst zes eerste prijzen mee naar de Boschweg.

Persoonlijk schoten Ad Smulders (196 punten in de afd.Ere), Henri v.d.Broek (195 punten in de afd.A) en Wim Merks (194 punten in de afd. C) zich naar een eerste plek.

Onze koning Hans Hellings wist zich bovendien te klasseren als hoogste koning met 195 punten.

Onze viertallen deden tenslotte ook niet voor elkaar onder want ze haalden een eerste plaats in de afdeling Ere en de afdeling A. Het eerste viertal schoot hierbij tevens het Brabants record aan diggelen met maar liefst 60 rozen.


- ARCHIEF -